Kano van Heverlee tot Wilsele

Kano van Heverlee tot Wilsele

Algemeen

Algemene informatie (startpunt/eindpunt)

Afvaren dwars door Leuven, een unieke kans om de stad eens op een andere manier te bezichtigen. De afvaart start in Heverlee en eindigt in Wilsele.   

STARTPUNT: Celestijnenlaan (100), 3001 Heverlee (aan de brug over de Dijle)

EINDPUNT: Kolonel Begaultlaan, 3012 Wilsele (de brug over de Dijle ter hoogte van het viaduct)

Afvaren doe je per  tweezitkano voor minimum 2 deelnemers (met kinderen kan het per 3 deelnemers). De tocht duurt ongeveer 2 uur en loopt over een traject van 8 kilometer. De afvaart is steeds onder begeleiding van een gids (minimumleeftijd 6 jaar).

Hoe keer ik terug na de afvaart?

Terugkeren van Wilsele naar Heverlee of The Shelter is mogelijk met eigen vervoer of het openbaar vervoer. Het is zeker niet verplicht om terug te keren, je kan vanaf het eindpunt je eigen weg gaan.

Met eigen vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met eigen voorzien vervoer terug te keren naar Heverlee, The Shelter of rechtstreeks naar eigen bestemming te gaan. Parkeren van je voertuig in de buurt van het viaduct (opgelet: je kan niet overal (gratis) parkeren!).

Met het openbaar vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met het openbaar vervoer terug te keren naar Heverlee of The Shelter.

Bus 630 richting Remy-Haasrode: vanaf halte Wilsele - Ecowerf tot Station Leuven (5 min). Hierna aansluiting met trein of bus. 

Trein richting Ottignies: Station Leuven (te voet 20 minuten van de aankomst of per bus naar het station) tot Station van Heverlee (5min) of Oud-Heverlee (10min). Hierna nog 900 meter stappen tot aan The Shelter vanaf het station van Oud-Heverlee. Tickets voor de trein kunnen op voorhand aangekocht worden of aan de ticketautomaten of loketten in het station. Meer informatie op de website van de NMBS.

Bus 395 richting Hoeilaart (naar The Shelter): Aan de halte Leuven Station tot de Halte Kosterberg in Korbeek-Dijle neemt ongeveer 35 minuten. Hierna nog 500 meter stappen tot aan The Shelter vanaf de halte. Tickets kunnen op voorhand aangekocht worden of ter plaatse. Meer informatie op de website van De Lijn.

Wanneer kan ik deze activiteit plannen?


Wij zijn van 29 oktober 2018 tem vrijdag 5 april 2019 in wintersluiting. Tijdens deze periode is het niet mogelijk om een activiteit te reserveren. Vanaf zaterdag 6 april 2019 starten wij aan ons seizoen en kan er opnieuw gereserveerd worden! 

Opgelet: Je kan tijdens de wintersluiting wél reservaties maken via onze website als je alvast je activiteit wil vastleggen voor 2019! 


Individueel of groepen onder de 10 deelnemers:

Aansluiten bij een groep met meer dan 10 deelnemers.

OF

DIJLE-DAG: elke 2ste zaterdag van de maand is het mogelijk om de Dijle individueel of met een klein groepje af te varen. Elke traject is mogelijk! 

Geplande Dijle-dagen in 2019: BINNENKORT BESCHIKBAAR!

Trajecten:

  • Vertrek 10u: Korbeek-Dijle - Leuven (+/- 2u30)
  • Vertrek 11u30u: Heverlee - Leuven (+/- 1u) of Heverlee - Wilsele (+/- 2u)

Groepen met meer dan 10 deelnemers:

Tijdens het weekend of tijdens de week met vrije keuze voor het startuur.

Prijs

Wat kost deze activiteit?

Afvaart Heverlee tot Leuven:

  • Prijs per groep (< 10 deelnemers): € 220,00
  • Groepen vanaf 10 deelnemers: € 22,00 per persoon (Prijs ook geldig op Dijle-dag) 

Meer weten over de andere trajecten van de Dijle-dag? 

  • Ontdek Korbeek-Dijle - Leuven hier 
  • Ontdek Heverlee - Leuven hier 

NIEUW! No-Show Garantie

Kan jij of een van je vrienden of gezinsleden toch niet deelnemen op de dag van de activiteit door ziekte of onvoorziene omstandigheden? Het kan iedereen wel eens overkomen!

The Shelter biedt voor de groep "individueel, vrienden, familie & verenigingen" vanaf dit seizoen TERUGBETALING bij afwezigheid van deelnemers op de dag van de activiteit zonder extra kosten!

No-Show Garantie: terugbetaling tot maximum 10% van het aantal deelnemers.

Vb. Een groep van 10 deelnemers, waarbij 1 deelnemer niet aanwezig kan zijn. In dit geval wordt het betaalde bedrag voor de activiteit van de deelnemer terugbetaald.

Meer informatie over deze garantie in onze algemene voorwaarden.

Praktische zaken

Wat moet ik weten en voorzien voor deze activiteit?