Family Expedition

Even onthaasten met je gezin van het dagelijks leven tijdens een avontuurlijke kano-trektocht? Ga met The Shelter en Woodkid mee op avontuur op de Demer en Dijle! 

Verdwijn even helemaal van de beschaving en geniet van de prachtige natuur. Beleef met je gezin een avontuurlijke tocht op het water en neem deel aan verschillende survival-activiteiten! 

Hoe ziet het programma van deze trektocht er uit?

Trektocht op de Dijle:

Tijdens de tweedaagse varen we van Huldenberg tot Wilsele met tussenstops in Sint-Joris-Weert, Korbeek-Dijle en Heverlee

We starten de tocht de eerste dag rond 10u en eindigen de laatste dag rond 15u. Onder begeleiding van een ervaren kano-instructeur van The Shelter start de tocht met een korte oefensessie om de kano te leren kennen waarna we aan de afdaling van de Dijle beginnen die ons meevoert langsheen weilanden, bossen tot in Sint-Joris-Weert. Na een middagpauze zetten we onze tocht te voet verder door het prachtige natuurgebied de Doode Bemde tot Korbeek-Dijle. 

Overnachten en koken doen we op onze terreinen in Korbeek-Dijle na afloop van de eerste vaardag. Met de begeleiders van Woodkid, die ons introduceren in het survival-koken, eindigt de eerste dag met een exclusief avondprogramma!

Zondagochtend zetten we de tocht verder naar Wilsele waar de aankomst en tevens het einde van het weekend voorzien is rond 15u.

Trektocht op de Demer:

Tijdens de tweedaagse varen we van Diest tot Werchter met tussenstops in Zichem, Aarschot en Betekom. 

We starten de tocht de eerste dag rond 10u en eindigen de laatste dag rond 15u. Onder begeleiding van een ervaren kano-instructeur van The Shelter start de tocht met een korte oefensessie om de kano te leren kennen waarna we aan de afdaling van de Demer beginnen die ons meevoert langsheen weilanden en dorpjes. 

Overnachten en koken doen we op een nabijgelegen kampeerterrein in de omgeving van Aarschot na afloop van de eerste vaardag. Met de begeleiders van Woodkid, die ons introduceren in het survival-koken, eindigt de eerste dag met een exclusief avondprogramma! 

Zondagochtend zetten we de tocht verder naar Werchter waar de aankomst en tevens het einde van het weekend voorzien is rond 15u.

Voor wie is deze trektocht? 

De trektocht is toegankelijk voor avontuurlijke gezinnen vanaf 8 jaar. Je moet geen basiskennis hebben van het kanovaren maar alle leden van je gezin moeten kunnen zwemmen. We vragen voor een goede begeleiding minstens één volwassene per twee kinderen. 

Om de kwaliteit van de trektocht te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 20 personen.

Wat kost deze tocht?

Trektocht op de Dijle:

Gezin met 2 deelnemers

Gezin met 3 deelnemers

Gezin met 4 deelnemers

Gezin met 5 deelnemers

Gezin met 6 deelnemers

€ 325,00

€ 380,00

€ 635,00

€ 690,00

€ 745,00


Trektocht op de Demer: 
Gezin met 2 deelnemers
Gezin met 3 deelnemers
Gezin met 4 deelnemers 
Gezin met 5 deelnemers
Gezin met 6 deelnemers
€ 315,00€ 370,00€ 630,00€ 685,00€ 740,00


INBEGREPEN in de prijs: 

  • Begeleiding van ervaren outdoor- en survivalbegeleiders
  • Gebruik van het vaarmateriaal (kano + zwemvest + peddel + waterdichte ton)
  • Demer: Verblijf op een camping (tenten inbegrepen)
  • Dijle: Verblijf op terrein The Shelter (tenten inbegrepen)
  • Maaltijden: 1x ontbijt (zo), 2x lunch (za & zo), 1x vieruurtje (za) en 1x diner op houtvuur (za)
  • Transport van de bagage
  • Uniek avondprogramma van Woodkid

Vervoer naar de startlocatie en van de eindlocatie, overnachtingsmateriaal (excl. tent) en extra snacks en dranken zijn niet inbegrepen. 

Voor de start van het weekend bezorgen we een overzicht van de praktische informatie en het volledige programma om goed voorbereid te starten aan de trektocht. 

Zowel The Shelter als Woodkid houden zich als organisator van de Family Expedition aan de vooropgestelde maatregelen in de strijd tegen COVID-19 zodat we zowel deelnemers als begeleiders een veilige deelname kunnen garanderen! Meer informatie over de richtlijnen en afspraken ontvang je bij het programma. 

We geven je ook nuttige tips over materiaal en voeding en zijn uiteraard beschikbaar bij twijfels of vragen. 

Wanneer gaat deze tocht door?

  • Expeditie op de DIJLE: zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus 2022
  • Expeditie op de DEMER: eerstvolgende weekend gepland in 2023

Hoe schrijf ik mijn gezin in?

Wat als het weekend niet kan doorgaan omwille van COVID-19 maatregelen? 

Indien de Family Expedition niet kan plaatsvinden, krijg je een voucher ter waarde van het betaalde bedrag: 

Optie 1. De voucher kan je gebruiken voor de inschrijving in een andere Expeditie in het daaropvolgende jaar 2023 tot een jaar na de originele inschrijvingsdatum.

Optie 2. De voucher wordt opdeelt in twee bedragen waarbij voor beide bedragen afzonderlijk een activiteit bij The Shelter en Woodkid gereserveerd kan worden tot maximum een jaar na de originele inschrijvingsdatum.

Family Expedition

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x