MTB Track Challenge Catalonië

MTB Track Challenge Catalonië

Op zoek naar een uitdaging? Je bent al een ervaren rijder, maar je wilt je technieken aanscherpen? Ontdek ons MTB Track Challenge 6-daagse in Catalonië! 


Hoe ziet het programma van deze training er uit?

Van zondag 22 maart tem zaterdag 28 maart zijn we te gast bij onze lokale partner van Hike&Bike voor een training van vijf dagen met zes overnachtingen. 

We starten onze trainingsweek met een kennismaking met basis-trails en bieden een techniektraining om vertrouwd te geraken met het terrein. We zoeken beetje bij beetje de meer uitdagende afdalingen op. 

De derde en vierde dag gaan we met de shuttledienst richting Gerona, waar de lokale bevolking een Enduro paradijs met meer dan 20 machtige trails heeft aangelegd. De technieken die we de eerste dagen hebben geleerd zullen hier goed van pas komen!

De vijfde en tevens laatste dag kunnen we kiezen tussen Santa Susanna, Gerona of een hele nieuwe locatie!

In de bergen van Montnegre kunnen we in de namiddag gebruik maken van de shuttledienst om naar de specials te rijden. In de bossen van Gerona wordt van de ene na de andere afdaling gereden via brede paden. Onze shuttle service dient dan enkel om van de verblijfplaats vlotter naar de trailcentra te geraken.

De beste Enduro-trails en de Middellandse zee kunnen we vanuit ons viersterren-hotel Onabrava spotten. Het verblijf is op basis van halfpension en beschikt over een wellness, een gezellige bar, een binnen- en buitenzwembad en een afgesloten fietsberging. We overnachten in tweepersoonskamers met aparte bedden.

Voor de lunch bezoeken we leuke restaurants in de buurt van onze trails waar we kunnen genieten van heerlijke lokale Spaanse gerechten. 


Waar gaan deze lessen door en voor wie zijn ze?

De training gaat door in de omgeving van Santa Susanna en Gerona langs de kustlijn van Catalonië. 

Onze MTB Track Challenge is toegankelijk iedereen vanaf 18 jaar. Voor ervaren rijders die hun rijtechnieken willen opfrissen en  verbeteren. Je moet beschikken over een goede conditie, een goede sportieve achtergrond en het nodige doorzettingsvermogen.

De ritten kunnen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad tussen 30 en 50 km lang zijn en meer dan 1000 positieve hoogtemeters bevatten.

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers tot maximum 15 personen. Minimum aantal deelnemers is 7 personen.

De groep wordt begeleidt door een gids van Hike&Bike én een begeleider van The Shelter. 

Voor de training dien je te beschikken over een Enduro mountainbike met een veerweg van minimum 140mm. De banden dienen stevige flanken en stevige noppen te hebben. De nodige protectie is tevens verplicht te dragen tijdens de training ((Enduro of Full-face helm, knie- en elleboog bescherming en rugzak of protectievest). 

Elektrische mountainbikes (E-Bikes) zijn zeker welkom en een aanrader! 

 

Wat kost deze training?

Prijs per deelnemer: € 995,00 

- BIJ INSCHRIJVING VOOR 20 FEBRUARI 2020 ONTVANG JE  5% KORTING - 

INBEGREPEN in de training: 

  • 5 TRAININGSDAGEN onder intensieve begeleiding van TWEE GEDIPLOMEERDE INSTRUCTEURS
  • 6 OVERNACHTINGEN in VIERSTERREN-HOTEL ONABRAVA
  • MAALTIJDEN HALF-PENSION (ontbijt & diner in hotel)
  • SHUTTLE-SERVICE naar de TRAILCENTRA
  • TECHNISCHE ONDERSTEUNING voor mountainbikes en BIJSTAND voor deelnemers 
  • TRANSPORT MOUNTAINBIKE tussen België en Santa Susanna (heen & terug)
  • INFOSESSIE voorafgaand aan de training voor alle deelnemers op donderdag 05/03/2020 om 19u

Niet inbegrepen: Vluchten van en naar locatie (Barcelona of Gerona), mountainbike en uitrusting, lunch, snacks en extra dranken, transfer van en naar luchthaven Barcelona of Gerona (optioneel verkrijgbaar voor € 20,00 pp per rit)

Tijdens de infosessie ontvang je een overzicht van de praktische informatie en het volledige programma om goed voorbereid te starten aan de training. 

We geven je ook nuttige tips over materiaal en voeding en zijn uiteraard beschikbaar bij twijfels of vragen.


Wanneer gaat deze training door?
  • Zondag 22/03/2020 tem zaterdag 28/03/2020
DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGELOPEN VOOR DEZE REIS

Hou onze website in het oog voor meer informatie over de reis in 2021! 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x