MTB Track Challenge Schotland

MTB Track Challenge Schotland

Op zoek naar een uitdaging? Je bent al een ervaren rijder, maar je wilt je technieken aanscherpen? Ontdek ons MTB Track Challenge 7-daagse in Schotland! 


Hoe ziet het programma van deze training er uit?

Van vrijdag 19 juni tem zaterdag 27 juni reizen we naar Schotland voor een training van vijf dagen met zes overnachtingen ter plaatse en twee overnachtingen tijdens onze heen- en terugreis per minibus en ferry. 

We ontdekken de unieke trails van 5 van de 7 Stanes tijdens de droogste en warmste periode van het jaar in Schotland!

Tijdens de eerste trainingsdag zal de nadruk liggen op een kennismaking met basis-trails en bieden we een techniektraining om vertrouwd te geraken met het terrein. 

We zoeken de tweede, derde, vierde en vijfde trainingsdag beetje bij beetje de meer uitdagende trails op in de andere parken waarbij de moeilijkheidsgraad telkens lichtjes stijgt. De nadruk van de trainingsdagen ligt op het (leren) rijden van de trails met het toepassen van de juiste technieken in een ontspannen sfeer op het tempo van de groep. 

We verblijven in een centraal gelegen hotel en hoeven dus geen lange transfers te doen naar onze trainingslocaties in de parken van 7 Stanes. Het verblijf is op basis van halfpension in twee- of driepersoonskamers. 

Voor de lunch bezoeken we leuke restaurants in de buurt van onze trails waar we kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten.

De heen- en terugreis gebeurt per ferry tussen Zeebrugge en Hull met telkens een overnachting op de ferry in kajuiten per vier personen met ontbijt inbegrepen. De reis en alle verplaatsingen ter plaatse gebeuren per minibus. We zijn dus niet afhankelijk van extern transport.


Waar gaan deze lessen door en voor wie zijn ze?

De training gaat door in de parken van 7 Stanes in de buurt van Dumfries in Schotland.  

Onze MTB Track Challenge is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor ervaren rijders die hun rijtechnieken willen opfrissen en  verbeteren. Je moet beschikken over een goede conditie, een goede sportieve achtergrond en het nodige doorzettingsvermogen.

De ritten kunnen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad tussen 30 en 50 km lang zijn en meer dan 1000 positieve hoogtemeters bevatten.

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers tot maximum 15 personen. Minimum aantal deelnemers is 7 personen.

De groep wordt begeleidt door een gediplomeerde instructeur van The Shelter. 

Voor de training dien je te beschikken over een goed onderhouden (Enduro) mountainbike.De nodige protectie is tevens verplicht te dragen tijdens de training ((Enduro of Full-face-) helm, knie- en elleboog bescherming en rugzak of protectievest). 

Elektrische mountainbikes (E-Bikes) zijn zeker welkom en een aanrader! 

 

Wat kost deze training?

Prijs per deelnemer: € 1620,00 

INBEGREPEN in de training: 

  • 5 TRAININGSDAGEN onder intensieve begeleiding van een GEDIPLOMEERDE INSTRUCTEUR
  • 6 OVERNACHTINGEN in hotel en 2 OVERNACHTINGEN op de ferry
  • MAALTIJDEN HALF-PENSION (ontbijt & diner in hotel)
  • REIS EN VERPLAATSINGEN TER PLAATSE PER MINIBUS 
  • REIS PER FERRY (heen & terug) inclusief overnachting in kajuit
  • TECHNISCHE ONDERSTEUNING voor mountainbikes en BIJSTAND voor deelnemers 
  • TRANSPORT MOUNTAINBIKE tussen België en Dumfries (heen & terug)
  • INFOSESSIE voorafgaand aan de training voor alle deelnemers op donderdag 04/06/2020 om 19u

Niet inbegrepen: Mountainbike en uitrusting, lunch, snacks en extra dranken

Tijdens de infosessie ontvang je een overzicht van de praktische informatie en het volledige programma om goed voorbereid te starten aan de training. 

We geven je ook nuttige tips over materiaal en voeding en zijn uiteraard beschikbaar bij twijfels of vragen.


Wanneer gaat deze training door?
  • Vrijdag 19/06/2020 tem zaterdag 27/06/2020

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x