Week van het Water - Afvaart per kano door Leuven

Algemene informatie

Afvaren tot het centrum van Leuven, een unieke kans om de stad eens op een andere manier te bezichtigen!

The Shelter organiseert de afvaart per kano van Heverlee tot Leuven tijdens de Week van het Water op zaterdag 23 maart, zondag 24 maart, zaterdag 30 maart en zondag 31 maart op vaste starturen én dit aan een uitzonderlijk verlaagd tarief met drankje na de afvaart inbegrepen!

Afvaren doe je per  tweezitkano voor minimum 2 deelnemers (met kinderen kan het per 3 deelnemers). De tocht duurt ongeveer 1 uur en loopt over een traject van 3,5 kilometer. De afvaart gebeurt in groep en is steeds onder begeleiding van een gids op het water. We eindigen de tocht met een verfrissend drankje op de Dijleterrassen.

Minimumleeftijd 6 jaar en alle deelnemers moeten kunnen zwemmen. Kinderen (-18j) kunnen enkel deelnemen mits begeleiding van volwassene(n).

STARTPUNT: Celestijnenlaan (100), 3001 Heverlee (aan de brug over de Dijle)

EINDPUNT: De Dijleterrassen, Dirk Boutslaan 58, 3000 Leuven (tegenover de Minnepoort en het Conservatorium).

Wanneer kan ik deelnemen aan deze afvaart? 

Vanaf 2 deelnemers:

  • Zaterdag 23 maart 2024 met vertrek om 10u00 of 13u00
  • Zondag 24 maart 2024 met vertrek om 10u00, 13u00 of 16u00
  • Zaterdag 30 maart 2024 met vertrek om 10u00 of 13u00 
  • Zondag 31 maart 2024 met vertrek om 10u00, 13u00 of 16u00

We vragen 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn op het startpunt! 

Wat kost deze afvaart? 

Afvaart per kano Heverlee tot Leuven tijdens de Week van het Water:

  • Uitzonderlijk verlaagd tarief: € 20,00 per persoon

INBEGREPEN: plaatsje in een tweezitkano, zwemvest & peddel, begeleiding op het water van ervaren begeleider The Shelter en een drankje na de afvaart op het eindpunt. 

Minimumleeftijd 6 jaar en alle deelnemers moeten kunnen zwemmen. Kinderen (-18j) kunnen enkel deelnemen mits begeleiding van volwassene(n). 

Hoe keer ik terug na de afvaart?

Terugkeren van Leuven naar Heverlee of The Shelter is mogelijk met eigen vervoer of het openbaar vervoer. Het is zeker niet verplicht om terug te keren, je kan vanaf het eindpunt je eigen weg gaan.

Met eigen vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met eigen voorzien vervoer terug te keren naar Heverlee, The Shelter of rechtstreeks naar eigen bestemming te gaan. Parkeren van je voertuig kan op betalende/gratis bovengrondse of ondergrondse parking in het centrum van Leuven.

Met het openbaar vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met het openbaar vervoer terug te keren naar Heverlee of The Shelter.

Trein richting Ottignies: Station Leuven (te voet 20 minuten van de aankomst of per bus naar het station) tot Station van Heverlee (5min) of Oud-Heverlee (10min). Hierna nog 900 meter stappen tot aan The Shelter vanaf het station van Oud-Heverlee. Tickets voor de trein kunnen op voorhand aangekocht worden of aan de ticketautomaten of loketten in het station. Meer informatie op de website van de NMBS.

Bus 395 richting Hoeilaart (naar The Shelter): Aan de Halte Dirk Boutslaan (50 meter van de aankomst) tot de Halte Kosterberg in Korbeek-Dijle neemt ongeveer 25 minuten. Hierna nog 500 meter stappen tot aan The Shelter vanaf de halte. Tickets kunnen op voorhand aangekocht worden of ter plaatse. Meer informatie op de website van De Lijn.

Wat moet ik weten en voorzien voor deze afvaart?

 Klik hier om de praktische zaken te lezen! 

Week van het Water - Afvaart per kano door Leuven

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x