Vikingtocht van Korbeek-Dijle tot Heverlee - B

Vikingtocht van Korbeek-Dijle tot Heverlee - B

Algemeen

Algemene informatie

Afvaren zoals de Vikings dat vroeger deden. Jullie zitten in een driezitkano en starten in Korbeek-Dijle en eindigt in Heverlee, net voor het kasteel van Arenberg.  

STARTPUNT: The Shelter, Stationsstraat 13, 3060 Korbeek-Dijle

EINDPUNT: Celestijnenlaan 100, 3001 Heverlee (aan de brug over de Dijle)

Wij nemen je mee naar de tijd van de Vikings. Afvaren doe je in Vikingoutfit per driezitkano voor minimum 2 en maximum 3 deelnemers. Voor vertrek vertelt de begeleider je over de Vikings en hun legendes. Na de afvaart worden jullie opgewacht voor een Vikingbier en hapje. De tocht duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten en loopt over een traject van 6,5 kilometer. (minimumleeftijd 6 jaar)

Hoe keer ik terug na de afvaart?

Terugkeren van Heverlee naar The Shelter is mogelijk per Kickbike, te voet, met eigen vervoer of het openbaar vervoer.  Het is zeker niet verplicht om terug te keren, je kan vanaf het eindpunt je eigen weg gaan.

Per Kickbike:

Je kan je activiteit sportief afsluiten door met een Kickbike terug te keren. Dit via het Dijlepad, een uniek traject langs de Dijle. Het pad start aan de uitstapplaats en loopt tot The Shelter over een afstand van ongeveer 4 kilometer. Per Kickbike doe je er ongeveer 40 minuten over.(minimumleeftijd 8 jaar)

Te voet:

Je kan te voet terugwandelen naar The Shelter langs het Dijlepad, een uniek traject langs de Dijle. Het pad start aan de uitstapplaats en loopt tot The Shelter over een afstand van ongeveer 4 kilometer. Te voet doe je er ongeveer 1 uur over.

Met eigen vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met eigen voorzien vervoer terug te keren naar The Shelter of rechtstreeks naar eigen bestemming te gaan. Parkeren van je voertuig kan in het buurt van het eindpunt.

Met het openbaar vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met het openbaar vervoer terug te keren naar The Shelter. Dit per trein. 

Trein Ottignies: Station Heverlee (te voet 15 minuten van de aankomst) tot Station van Oud-Heverlee neemt ongeveer 10 minuten. Hierna nog 900 meter stappen tot aan The Shelter vanaf het station van Oud-Heverlee. Tickets voor de trein kunnen op voorhand aangekocht worden of aan de ticketautomaten in het station. Meer informatie op de website van de NMBS.

Wanneer kan ik deze activiteit plannen?


Wij zijn van 29 oktober 2018 tem vrijdag 5 april 2019 in wintersluiting. Tijdens deze periode is het niet mogelijk om een activiteit te reserveren. Vanaf zaterdag 6 april 2019 starten wij aan ons seizoen en kan er opnieuw gereserveerd worden! 

Opgelet: Je kan tijdens de wintersluiting wél reservaties maken via onze website als je alvast je activiteit wil vastleggen voor 2019! 


Individueel of groepen onder de 10 deelnemers:

Tijdens het weekend om 10u*, 13u of 16u of tijdens de week met vrije keuze voor het startuur.

Groepen met meer dan 10 deelnemers:

Tijdens het weekend om 10u*, 13u of 16u of tijdens de week met vrije keuze voor het startuur.

 * 10u enkel mogelijk na reservatie!

Prijs

Wat kost deze activiteit?

Vikingtocht tot Heverlee:

  • Prijs per groep (< 10 deelnemers): € 206,61 excl. BTW 
  • Groepen vanaf 10 deelnemers: € 20,66 excl. BTW per persoon

Vikingtocht + Kickbike:

  • Prijs per groep (< 10 deelnemers): € 264,46 excl. BTW
  • Groepen vanaf 10 deelnemers: € 26,44 excl. BTW per persoon
  • Groepen vanaf 20 deelnemers: € 25,62 excl. BTW per persoon

Praktische zaken

Wat moet ik weten en voorzien voor deze activiteit?