MTB Expert Challenge

Behoor je al tot de gevorderde rijders? Dan kan je deelnemen aan onze MTB Expert Challenge die doorgaat in de bossen van de Ardennen. Deze Challenge is de juiste stap om je MTB-ervaring naar een hoger niveau te hijsen. 

Door een deskundige observatie en analyse geven onze instructeurs je de hele dag individuele correctie en begeleiding. We verbeteren de technieken die je al beheerst en leren je nieuwe technieken aan. Met de ervaring die je in deze dag opdoet beschik je over de juiste bagage om de technische trials en tracks in middel- en hooggebergte te gaan verkennen.


Hoe ziet het programma van deze training er uit?

De training bestaat uit 1 sessie die steeds op zaterdag van 9u tot 17u wordt georganiseerd.

Tijdens de voormiddag wordt er techniektraining gegeven op een uitgelezen parcours. Hier wordt er gekeken naar je technische kunsten en wordt er door de instructeur gecorrigeerd of aangegeven hoe je je techniek nog kan verbeteren. 

Op de middag wordt er samen gepicknickt op de startlocatie. Iedereen voorziet zelf een lunchpakket met drank.

Na de middag wordt er een rit gereden waarbij de techniek wordt toegepast. Het niveau van deze rit wordt aangepast aan het tempo van de groep. 

Het einde van de training is voorzien om 17u. Er wordt aan de startlocatie afgesloten met een drankje en praten we samen na over de afgelopen dag.

 

Waar gaan deze lessen door en voor wie zijn ze?

De training wordt gegeven op onze locatie in de Ardennen (nabij Spa). Je kan aansluiten voor het vertrek vanaf The Shelter of zelf rechtstreeks naar de startlocatie rijden. 

Onze MTB Expert Challenge is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar. Ervaren rijders die graag hun rijtechnieken willen verbeteren kiezen het beste voor deze training. Je moet beschikken over een goede conditie, een sportieve achtergrond en het nodige doorzettingsvermogen.

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers tot maximum 12 personen. Minimum aantal deelnemers is 5 personen.

Elektrische mountainbikes zijn ook welkom voor deze training! 

 

Wat kost deze training?

 Prijs per persoon: € 125,00

Deze prijs omvat de volledige training van 1 dag onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur in de bossen van de Ardennen en een drankje na de opleiding.


Wat als de training niet kan doorgaan omwille van COVID-19 maatregelen? 

Indien de training niet kan plaatsvinden, krijg je voor je inschrijving een voucher ter waarde van het betaalde bedrag. Deze voucher kan je gebruiken voor de inschrijving in een andere training (met nog vrije plaatsen) in de daaropvolgende periode van 2022 of het daaropvolgende jaar 2023 tot een jaar na de originele inschrijvingsdatum.  

Je kan met deze voucher kiezen uit het volledige aanbod trainingen, deze hangt dus niet vast aan één categorie.

Opgelet: Indien de nieuwe training in een hogere prijscategorie valt, dient het verschil bij betaald te worden. Indien de nieuwe training in een lagere prijscategorie valt wordt het verschil terugbetaald.


Wanneer gaat deze training door?
  • Zaterdag 19 maart 2022
  • Zaterdag 14 mei 2022
  • Zaterdag 24 september 2022

Screen_Shot_2015-12-07_at_15.36_.42_.png


MTB Expert Challenge

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x