Start to MTB

Onze Start to MTB is een goede basis voor iedereen die zijn eerste stappen in deze fantastische natuursport wil wagen. Gedurende de ritten maken we je vertrouwd met alle belangrijke beginselen van het mountainbiken.

In een ontspannen sfeer leer je de basisvaardigheden om je met een mountainbike op een correcte en veilige manier op het terrein te begeven. Geleidelijk bouw je een conditie op. Het doel van deze training is om op het einde van de sessies een tocht van 25 tot 30 km te kunnen rijden.


Hoe ziet het programma van deze training er uit?

De training bestaat uit 8 sessies die steeds op zaterdag van 09u30 tot 11u30 worden georganiseerd en dit 8 weken lang.

Bij de start van de sessies ontvangt iedereen het trainingsschema. Tijdens de training worden de verschillende rijtechnieken aangeleerd en rijden we ritten in de omgeving van het Meerdaalwoud. Je wordt persoonlijk gecoacht tot je de nodige rijtechniek beheerst. 

Om het beoogde doel te halen zal het nodig zijn om extra ritten per week te rijden. Je kan dit individueel doen of in samenspraak met andere deelnemers in de groep. 

We sluiten de trainingen af met de finalerit van 30 km en een drankje bij The Shelter om het behaalde resultaat te vieren.

 

Waar gaan deze lessen door en voor wie zijn ze?

De lessen worden gegeven op onze locatie nabij Leuven (Korbeek-Dijle en Meerdaalwoud). We vertrekken elke les vanaf The Shelter. Hier kan je je auto veilig achterlaten op de parking, gebruik maken van het sanitair en de kleedkamers en je mountainbike afspuiten.

De trainingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar die wil kennis maken met het mountainbiken. 

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers tot maximum 15 personen. Minimum aantal deelnemers is 5 personen.

Elektrische mountainbikes zijn ook welkom voor deze training!

 

Wat kost deze training?

 Prijs per persoon: € 180,00

Deze prijs omvat de volledige training van 8 sessies  gedurende 8 weken onder begeleiding van een gediplomeerde mountainbike instructeur, het programma met trainingsschema en het drankje na de laatste sessie.


Wanneer gaat deze training door?
  • Zaterdag 10 februari 2024 tot en met zaterdag 30 maart 2024


Screen_Shot_2015-12-07_at_15.36_.42_.png

Start to MTB

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x