Start to MTB

Onze Start to MTB is een goede basis voor iedereen die zijn eerste stappen in deze fantastische natuursport wil wagen. Gedurende de ritten maken we je vertrouwd met alle belangrijke beginselen van het mountainbiken.

In een ontspannen sfeer leer je de basisvaardigheden om je met een mountainbike op een correcte en veilige manier op het terrein te begeven. Geleidelijk bouw je een conditie op. Het doel van deze training is om op het einde van de sessies een tocht van 25 tot 30 km te kunnen rijden.


Hoe ziet het programma van deze training er uit?

De training bestaat uit 8 sessies die steeds op zondag van 9u30 tot 11u30 worden georganiseerd en dit 8 weken lang.

Bij de start van de sessies ontvangt iedereen het trainingsschema. Tijdens de training worden de verschillende rijtechnieken aangeleerd en rijden we ritten in de omgeving van het Meerdaalwoud. Je wordt persoonlijk gecoacht tot je de nodige rijtechniek beheerst. 

Om het beoogde doel te halen zal het nodig zijn om extra ritten per week te rijden. Je kan dit individueel doen of in samenspraak met andere deelnemers in de groep. 

We sluiten de trainingen af met de finalerit van 30 km en een drankje bij The Shelter om het behaalde resultaat te vieren.

 

Waar gaan deze lessen door en voor wie zijn ze?

De lessen worden gegeven op onze locatie nabij Leuven (Korbeek-Dijle en Meerdaalwoud). We vertrekken elke les vanaf The Shelter. Hier kan je je auto veilig achterlaten op de parking, gebruik maken van het sanitair en de kleedkamers en je mountainbike afspuiten.

De trainingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar die wil kennis maken met het mountainbiken. 

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen handhaven beperken we het aantal deelnemers tot maximum 20 personen. Minimum aantal deelnemers is 5 personen.

Elektrische mountainbikes zijn ook welkom voor deze training!

 

Wat kost deze training?

 Prijs per persoon: € 160,00

Deze prijs omvat de volledige training van 8 sessies  gedurende 8 weken onder begeleiding van een gediplomeerde mountainbike instructeur, het programma met trainingsschema en het drankje na de laatste sessie.


Wat als de Start to MTB niet kan doorgaan omwille van COVID-19 maatregelen? 

Indien de Start to MTB niet kan plaatsvinden, krijg je voor je inschrijving een voucher ter waarde van het betaalde bedrag. Deze voucher kan je gebruiken voor de inschrijving in een andere training (met nog vrije plaatsen) in de daaropvolgende periode van 2022 of het daaropvolgende jaar 2023 tot een jaar na de originele inschrijvingsdatum.  

Je kan met deze voucher kiezen uit het volledige aanbod trainingen, deze hangt dus niet vast aan één categorie.

Opgelet: Indien de nieuwe training in een hogere prijscategorie valt, dient het verschil bij betaald te worden. Indien de nieuwe training in een lagere prijscategorie valt wordt het verschil terugbetaald.

Indien een of meerdere trainingssessies van de Start to MTB niet kunnen plaatsvinden worden deze sessies verplaatst naar de eerstvolgende beschikbare datum/data. 


Wanneer gaat deze training door?
  • Zondag 6 februari 2022 tot zondag 27 maart 2022

  • Zondag 4 september 2022 tot zondag 23 oktober 2022


Screen_Shot_2015-12-07_at_15.36_.42_.png

Start to MTB

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x