MTB for Kids Basecamp

Zijn je kinderen echte fietsers? Hebben ze sinds kort het mountainbiken ontdekt maar kunnen ze wat techniektraining gebruiken en zouden ze ook graag tochten rijden? Het kan allemaal tijdens het MTB for Kids Basecamp in Korbeek-Dijle! 

Onder leiding van ervaren mountainbike-instructeurs beleven ze een week met techniektrainingen, tochten in de bossen en velden, mountainbikeparcours en nog veel meer! Een avontuurlijk en sportief kamp voor jongens en meisjes van 8 tot 16 jaar. 

Dit kamp wordt elk jaar georganiseerd, en dat al voor het elfde jaar op rij! 

Wanneer gaat dit kamp door?
  • Maandag 10 april tot vrijdag 14 april 2023
  • Maandag 10 juli tot vrijdag 14 juli 2023
  • Maandag 21 augustus tot vrijdag 25 augustus 2023
Hoe worden ze georganiseerd en wat is de kostprijs?

Dit kamp gaat overdag door van maandag tot vrijdag. We starten de dag om 9u en eindigen om 16u. Er is GRATIS voor- en naopvang voorzien van 8u tot 9u en van 16u tot 17u.

Opgelet: het kamp gaat ook door op officiële feestdagen! 

Er zijn 3 pauzes voorzien tijdens de dag. In de voormiddag en de namiddag een pauze van een kwartier en tijdens de middag een uur. De mountainbikers brengen hun eigen lunchpakket met koekjes en drankjes mee. 

Er is een mogelijkheid om drank of kleine snacks aan te kopen bij The Shelter. De drankkaarten kunnen tijdens het kamp ‘s ochtends aangekocht worden. 

Mountainbikers dienen hun eigen MOUNTAINBIKE mee te brengen voor deelname aan dit kamp.  

INBEGREPEN in het kamp: 

  • BEGELEIDING voor, tijdens en na het mountainbiken van ervaren mountainbike-instructeurs
  • EXTRA OUTDOORACTIVITEITEN ter plaatse 
  • CADEAUTJE op het einde van het kamp 
  • VOOR- & NAOPVANG gedurende de hele week 
  • TECHNISCHE ONDERSTEUNING voor mountainbikes en BIJSTAND voor deelnemers 

Prijs voor een week: € 180,00 per mountainbiker

Niet inbegrepen: Een mountainbike - Lunch, snacks en dranken (mogelijkheid tot aankoop van drankkaart) - Persoonlijke Ongevallenverzekering (meer info)  

Schrijf je zoon of dochter in voor 02/01/2023 voor één of meerdere kampen en ontvang € 5,00 korting op elke inschrijving! 

Wat als het kamp niet kan doorgaan omwille van COVID-19 maatregelen? 

Indien een kamp niet kan plaatsvinden, krijg je voor elke inschrijving een voucher ter waarde van het betaalde bedrag. Deze voucher kan je gebruiken voor de inschrijving in een ander kamp (met nog vrije plaatsen) in de daaropvolgende vakantieperiode(s) van 2023 of het daaropvolgende jaar 2024 tot een jaar na de originele inschrijvingsdatum.  

Je kan met deze voucher kiezen uit het volledige aanbod kampen, deze hangt dus niet vast aan één themakamp. BIJVOORBEELD: Indien je 10-jarige zoon ingeschreven is voor een MTB for Kids Basecamp in de paasvakantie, maar dit dient geannuleerd te worden naar aanleiding van de COVID-19 maatregelen, kan je hem inschrijven voor het hetzelfde kamp of het Piraten van de Dijle kamp tijdens de zomervakantie 2023.

Opgelet: Indien het nieuwe kamp in een hogere prijscategorie valt, dient het verschil bij betaald te worden. Indien het nieuwe kamp in een lagere prijscategorie valt wordt het verschil terugbetaald. 

Meer dan alleen mountainbiken tijdens de vakantie? 

Ontdek de MTB Experience Kids clubwerking van de MTB Experience Club, partner van The Shelter. 

Als actieve leden van de club kunnen de jonge mountainbikers deelnemen aan de wekelijkse training. De club werkt samen aan hun fietsconditie en techniek tijdens avontuurlijke tochten door bossen en velden. Gedurende de ritten maken ze de leden vertrouwd met de belangrijke basisvaardigheden van het mountainbiken en staat het plezier van de sport centraal. 

De ervaren monitoren begeleiden de groep elke week op een veilige manier in het terrein en geven hun kennis door aan de deelnemers zodat ze geleidelijk aan ervaring en zelfvertrouwen met de mountainbike opbouwen.

De club is aangesloten bij Cycling Vlaanderen, hierdoor zijn de jonge mountainbikers ook aangesloten als lid bij deze federatie en genieten ze van alle voordelen waaronder een ongevallenverzekering! 

Ontdek er alles over >>

MTB for Kids Basecamp

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x