Schoolsportdag 6

ALGEMENE INFORMATIE
Locatie sportdag: De Kluis, De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert

Schoolsportdag 6 is geschikt voor leerlingen vanaf 10 jaar en omvat volgende activiteiten: 

  1. Archery Tag
  2. Boomklimmen
  3. Teamplay
  4. Boskgolf

De groep wordt opgedeeld in twee groepen: een groep voor Archery Tag en een groep (met onderverdeling in 2 groepjes) voor Boomklimmen, Teamplay en Boskgolf. Tijdens de middagpauze wordt er van activiteit gewisseld. 

Minimum 50 en maximum 80 leerlingen voor deze schoolsportdag.

TOELICHTING ACTIVITEITEN
1. Archery Tag

Archery tag is een actief pijl en boogspel waarbij je elkaar probeert aan te schieten op een speelveld met obstakels. De bogen zijn gelimiteerd in kracht, de pijlen uitgerust met een zachte dop en elke speler krijgt een gezichtsmasker. Dit maakt het spel volledig veilig. We starten de activiteit met een korte initiatie waarna we doeloefeningen combineren met teamspelen. 

2. Boomklimmen

Buiten klimmen zonder rotswand. We hebben hoge bomen uitgerust met klimgrepen en routes uitgezet tot 10 meter hoog. Ideaal voor een stevige klimsessie in gezonde boslucht!

3. Teamplay

Teamplay biedt twee keuzepakketten met activiteiten:  Kies voor de 'sportieve teamsporten' als je leerlingen wel van een fysieke uitdaging houden.

Of dacht je eerder aan teamversterkende activiteiten? Kies dan voor het 'teambuildingspakket' met diverse teamopdrachten die leerlingen aanmoedigen om samen te werken. 

4. Boskgolf

Een hindernisspel waarbij het doel is de bal in zo min mogelijk slagen met een golfstick in de hole te krijgen en daarbij de hindernissen, meestal in de vorm van een boom, heuvel of bocht, te ontwijken of te nemen.

PRIJS SCHOOLSPORTDAG

Schoolsportdag 6 is geschikt voor groepen van minimum 50 tot maximum 80 leerlingen met een minimumleeftijd van 10 jaar. 

Prijs per leerling: € 21,00 

De prijs omvat vier activiteiten per leerling met het nodige materiaal en ondersteuning en actieve begeleiding  van onze begeleiders bij Archery Tag en Boomklimmen. Bij dit pakket staan de leerkrachten/begeleiders van de school in voor het uitvoeren van de Teamplay en Boskgolf en dienen zij begeleidend deel te nemen aan Archery Tag en Boomklimmen.

Per 10 deelnemende leerlingen kan er een begeleider (of leerkracht) gratis deelnemen aan de activiteit! (bv. 30 leerlingen = 3 begeleiders gratis)

VOORBEELD DAGINDELING

Hieronder vind je een voorbeeld dagindeling terug op basis van de schoolsportdag De dagindeling kan aangepast worden naargelang de voorziene dagindeling van een school. 

Informatie voorbeeldschool:

  • Aankomst van de school voorzien tussen 9u30 - 10u00
  • Vertrek van de school voorzien om 15u00
  • Aantal leerlingen: 60

Voorziene planning op basis van informatie: 

  • Start schoolsportdag op basis van aankomst voorzien om 10u00
  • Einde schoolsportdag op basis van vertrek voorzien om 15u00
  • Verdeling groepen: 30 leerlingen per groep met minstens begeleidende 2 leerkrachten per groep

Voorbeeld dagindeling met opdeling in twee groepen: 

GROEP 1 (30+2)

10u00 – 12u30: Opdeling in 2 groepen voor 1) Boomklimmen en 2) Teamplay & Boskgolf (wissel na 1u10min. met 10min. pauze voorzien in wisselmoment).

12u30 - 13u00: Lunchpauze

13u00 - 15u00: Archery Tag met initiatie in groep met dan opdeling in 2 groepen voor schietoefeningen & groepsspel (wissel na 40min). 

GROEP 2 (30+2)

10u00 - 12u00: Archery Tag met initiatie in groep met dan opdeling in 2 groepen voor schietoefeningen & groepsspel (wissel na 40min). 

12u0 - 12u30: Lunchpauze

12u30 - 15u00: Opdeling in 2 groepen voor 1) Boomklimmen en 2) Teamplay & Boskgolf (wissel na 1u10min. met 10min. pauze voorzien in wisselmoment).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Klik hier om de praktische zaken te lezen!

Schoolsportdag 6

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x