Balenberg Sportdag 1

ALGEMENE INFORMATIE
Locatie sportdag: Sven Nys Cycling Center, Balenbergstraatje 11, 3128 Tremelo

Balenberg Sportdag 1 is geschikt voor leerlingen vanaf 10 jaar en omvat volgende activiteiten: 

  1. BMX
  2. Boomklimmen
  3. Archery Tag
  4. Kickbiketocht

De groep wordt opgedeeld in twee groepen: een groep voor BMX en Boomklimmen (met onderverdeling in 2 groepjes) en een groep voor voor Archery Tag en Kickbike (met onderverdeling in 2 groepjes). Tijdens de middagpauze wordt er van activiteit gewisseld. 

Minimum 40 en maximum 60 leerlingen voor deze schoolsportdag.

TOELICHTING ACTIVITEITEN
1. BMX

We introduceren de BMX tijdens onze initiatie op de pumptrack van het Sven Nys Cycling Center. Alle deelnemers worden voorzien van een BMX en valbescherming.

2. Boomklimmen

Buiten klimmen zonder rotswand. We hebben hoge bomen uitgerust met klimgrepen en routes uitgezet tot 10 meter hoog. Ideaal voor een stevige klimsessie in gezonde boslucht!  

3. Archery Tag

Archery tag is een actief pijl en boogspel waarbij je elkaar probeert aan te schieten op een speelveld met obstakels. De bogen zijn gelimiteerd in kracht, de pijlen uitgerust met een zachte dop en elke speler krijgt een gezichtsmasker. Dit maakt het spel volledig veilig. We starten de activiteit met een korte initiatie waarna we doeloefeningen combineren met teamspelen.  

4. Kickbiketocht

De Kickbiketocht is een uitdagende en sportieve activiteit met een sportieve step. Alle deelnemers worden voorzien van een Kickbike en fietshelm.

PRIJS SCHOOLSPORTDAG

Balenberg Sportdag 1 is geschikt voor groepen van minimum 40 tot maximum 60 leerlingen met een minimumleeftijd van 10 jaar. 

Prijs per leerling: € 29,00 

De prijs omvat vier activiteiten per leerling met het nodige materiaal, ondersteuning en actieve begeleiding van onze begeleiders bij Boomklimmen en BMX. Bij dit pakket staan de leerkrachten/begeleiders van de school in voor het uitvoeren van Archery Tag en de Kickbiketocht en dienen zij begeleidend deel te nemen aan het Boomklimmen en BMX.

Per 10 deelnemende leerlingen kan er een begeleider (of leerkracht) gratis deelnemen aan de activiteit! (bv. 50 leerlingen = 5 begeleiders gratis)

+

Bijdrage aan Sven Nys Cycling Center (facturatie via center)

Prijs per leerling: € 3,00

De prijs omvat Gebruik van terreinen - Gebruik sanitair - EHBO-voorziening - Vrij bezoek aan Belevingscentrum tijdens schoolsportdag - Mogelijkheid gebruik binnenruimte voor lunch bij regenweer

VOORBEELD DAGINDELING

Hieronder vind je een voorbeeld dagindeling terug op basis van de schoolsportdag De dagindeling kan aangepast worden naargelang de voorziene dagindeling van een school. 

Informatie voorbeeldschool:

  • Aankomst van de school voorzien tussen 9u30 - 10u00
  • Vertrek van de school voorzien om 15u00
  • Aantal leerlingen: 50

Voorziene planning op basis van informatie: 

  • Start schoolsportdag op basis van aankomst voorzien om 10u00
  • Einde schoolsportdag op basis van vertrek voorzien om 15u00
  • Verdeling groepen: 25 leerlingen per groep met minstens 2 begeleidende leerkrachten per groep

Voorbeeld dagindeling met opdeling in twee groepen: 

GROEP 1 (25+2)

10u00 – 12u15: Opdeling in 2 groepen voor 1) BMX en 2) Boomklimmen (wissel na 1u met 15min. pauze voorzien in wisselmoment).

12u15 - 12u45: Lunchpauze (+ mogelijkheid tot kort bezoek belevingscentrum)

12u45 - 15u00: Opdeling in 2 groepen voor 1) Archery Tag en 2) Kickbiketocht (wissel na 1u met 15min. pauze voorzien in wisselmoment).

GROEP 2 (25+2)

10u00 - 12u15: Opdeling in 2 groepen voor 1) Archery Tag en 2) Kickbiketocht (wissel na 1u met 15min. pauze voorzien in wisselmoment).

12u15 - 12u45: Lunchpauze (+ kort bezoek belevingscentrum)

12u45 - 15u00: Opdeling in 2 groepen voor 1) BMX en 2) Boomklimmen (wissel na 1u met 15min. pauze voorzien in wisselmoment).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Klik hier om de praktische zaken te lezen!

Balenberg Sportdag 1

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x