Bouw + afvaart vlot van Korbeek-Dijle tot Heverlee

Algemeen

Algemene informatie

Je eigen vlot bouwen en daarmee afvaren vraagt heel wat teamwork. Het bouwen van de vlotten gebeurt op de terreinen van The Shelter. De afvaart start in Korbeek-Dijle en eindigt in Heverlee, net voor het kasteel van Arenberg.  

STARTPUNT: The Shelter, Stationsstraat 13, 3060 Korbeek-Dijle

EINDPUNT: Celestijnenlaan 100, 3001 Heverlee (aan de brug over de Dijle)

Bij de start van de activiteit krijg je een korte uitleg over de bouw van een vlot. Je bouwt samen met je team je eigen vlot met het voorziene materiaal en dat breek je na de afvaart terug af alvorens terug te keren. Op een vlot kan je met minimum 4 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers per vlot kan oplopen tot zelfs 10 deelnemers! De activiteit neemt ongeveer 4 uur. De opbouw van een vlot neemt ongeveer 1 uur en 30 minuten en de afvaart ongeveer 2 uur en 30 minuten en loopt over een traject van 6,5 kilometer. (minimumleeftijd 8 jaar maar 10 jaar is aangeraden)

Hoe keer ik terug na de afvaart?

Terugkeren van Heverlee naar The Shelter is mogelijk per Kickbike, te voet, met eigen vervoer of het openbaar vervoer.  Het is zeker niet verplicht om terug te keren, je kan vanaf het eindpunt je eigen weg gaan.

Per Kickbike:

Je kan je activiteit sportief afsluiten door met een Kickbike terug te keren. Dit via het Dijlepad, een uniek traject langs de Dijle. Het pad start aan de uitstapplaats en loopt tot The Shelter over een afstand van ongeveer 4 kilometer. Per Kickbike doe je er ongeveer 40 minuten over.(minimumleeftijd 8 jaar)

Te voet:

Je kan te voet terugwandelen naar The Shelter langs het Dijlepad, een uniek traject langs de Dijle. Het pad start aan de uitstapplaats en loopt tot The Shelter over een afstand van ongeveer 4 kilometer. Te voet doe je er ongeveer 1 uur over.

Met eigen vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met eigen voorzien vervoer terug te keren naar The Shelter of rechtstreeks naar eigen bestemming te gaan. Parkeren van je voertuig kan in het buurt van het eindpunt.

Met het openbaar vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met het openbaar vervoer terug te keren naar The Shelter. Dit per trein. 

Trein Ottignies: Station Heverlee (te voet 15 minuten van de aankomst) tot Station van Oud-Heverlee neemt ongeveer 10 minuten. Hierna nog 900 meter stappen tot aan The Shelter vanaf het station van Oud-Heverlee. Tickets voor de trein kunnen op voorhand aangekocht worden of aan de ticketautomaten in het station. Meer informatie op de website van de NMBS.

Wanneer kan ik deze activiteit plannen?

Groepen vanaf 4 deelnemers:

Op zaterdag om 10u30*

Tijdens de zomervakantie (1 juli tot 31 augustus) op woensdag, vrijdag of zaterdag om 10u30.*

Tijdens de zomervakantie zijn we op maandag gesloten. 

Groepen vanaf 10 deelnemers:

Op woensdag, zaterdag en op feestdagen (zie informatie hierboven) of tijdens de week (buiten zomervakantie) met vrije keuze voor het startuur op voorwaarde dat onze planning het toelaat (op maat)* 

* OPGELET: Deze activiteit dient minstens 48u op voorhand gereserveerd te worden! 

Prijs

Wat kost deze activiteit?

Bouw en afvaart per vlot tot Heverlee:

  • Groepen vanaf 4 deelnemers: € 25,00
  • Groepen vanaf 20 deelnemers: € 24,00
  • Groepen vanaf 50 deelnemers: € 23,00

Bouw en afvaart + Kickbike

  • Groepen vanaf 4 deelnemers: € 33,00
  • Groepen vanaf 20 deelnemers: € 32,00

- Maximum 30 deelnemers voor de terugkeer per Kickbike - 

No-Show Garantie

Kan jij of een van je vrienden of gezinsleden toch niet deelnemen op de dag van de activiteit door ziekte of onvoorziene omstandigheden? Het kan iedereen wel eens overkomen!

The Shelter biedt voor de groep "individueel, vrienden, familie & verenigingen" TERUGBETALING bij afwezigheid van deelnemers op de dag van de activiteit zonder extra kosten!

No-Show Garantie: terugbetaling tot maximum 10% van het aantal deelnemers.

Vb. Een groep van 10 deelnemers, waarbij 1 deelnemer niet aanwezig kan zijn. In dit geval wordt het betaalde bedrag voor de activiteit van de deelnemer terugbetaald.

Meer informatie over deze garantie in onze algemene voorwaarden.

Praktische zaken

Wat moet ik weten en voorzien voor deze activiteit?

Bouw + afvaart vlot van Korbeek-Dijle tot Heverlee

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x