Kano van Lot tot Drogenbos

Algemeen

Algemene informatie

De Zennevallei is een uniek stukje Vlaanderen. Het is de bakermat van lambiek en geuze, de habitat van kunstenaars als Felix De Boeck en Herman Teirlinck. Om het potentieel van deze streek ten volle te laten gisten, slaan Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de Vlaamse overheid de handen in elkaar via de samenwerking ‘Zennevallei Hergist’. Vanaf de zomer 2023 starten we met het verhuur van kano's op de Zenne.

STARTPUNT: Parking: Meanderveld, 1651 Lot

Volg wandelpad ter hoogte van Meanderveld nummer 6 naar de brug ter hoogte van Zennestraat 9

EINDPUNT: Grote Baan 302, 1620 Drogenbos

Afvaren doe je per driezitkano voor minimum 2 en maximum 3 deelnemers. De tocht duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en loopt over een traject van 6,3 kilometer. (minimumleeftijd 6 jaar)

Hoe keer ik terug na de afvaart?

Terugkeren van Drogenbos naar Lot is mogelijk te voet, met eigen fiets/auto of het openbaar vervoer.  Het is zeker niet verplicht om terug te keren, je kan vanaf het eindpunt je eigen weg gaan.

Te voet:

Je kan te voet terugwandelen naar Lot. Het pad start aan de uitstapplaats en loopt tot Lot over een afstand van ongeveer 5 kilometer. Te voet doe je er ongeveer 1 uur over.

Met eigen vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met eigen voorzien vervoer terug te keren naar Lot of rechtstreeks naar eigen bestemming te gaan. Parkeren van je voertuig kan in het buurt van het eindpunt.

Je kan ook terugkeren met je eigen fiets. Indien gewenst kunnen wij fietsen van het startpunt naar het eindpunt transporteren voor € 3,00 per fiets (geen bakfietsen).

Met het openbaar vervoer:

Na de afvaart is het mogelijk om met het openbaar vervoer terug te keren naar Lot. Dit per trein. 

Trein 's Gravenbrakel: Station Ruisbroek (te voet 15 minuten van de aankomst) tot Station van Lot neemt ongeveer 3 minuten. Hierna nog 800 meter stappen tot aan de parking in Lot. Tickets voor de trein kunnen op voorhand aangekocht worden of aan de ticketautomaten in het station. Meer informatie op de website van de NMBS.

Wanneer kan ik deze activiteit plannen?

Groepen vanaf 2 deelnemers:

Op vaste data is het mogelijk om de afvaart van Lot tot Drogenbos te reserveren vanaf 2 personen. 

Geplande dagen in 2024: 14/07, 28/07, 11/08, 25/08, 08/09, 22/09

Starturen: 10u00 en 13u00

Groepen vanaf 20 deelnemers:

Tijdens het weekend of tijdens de week met vrije keuze voor het startuur op voorwaarde dat onze planning het toelaat (op maat)*

* OPGELET: Deze activiteit dient altijd minstens 24u op voorhand gereserveerd te worden!


Prijs

Wat kost deze activiteit?

Afvaart per kano van Lot tot Drogenbos:

  • Prijs per deelnemer: € 21,00

Je kan ook terugkeren met je eigen fiets. Indien gewenst kunnen wij fietsen van het startpunt naar het eindpunt transporteren voor € 3,00 per fiets (geen bakfietsen).

Praktische zaken

Wat moet ik weten en voorzien voor deze activiteit?

Kano van Lot tot Drogenbos

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x